Успешен пример: Устойчивост във височина

Пасивна сградаНай-високата пасивна сграда 
Енергийната ефективност в строителството и във всекидневния ни живот придобива все по-голямо значение. Пасивното строителство в Австрия отдавна не е новост. От тази година обаче жителите на Виена могат вече да се похвалят и с най-високата пасивна сграда в Австрия. Жилищният блок с общо 58 апартамента е сгушен сред стари дървета и множество нови насаждения в подобен на парк район.


Отлични показатели

Спазвайки изцяло принципа „Минимизиране на топлинните загуби, максимизиране на топлинните печалби" и благодарение на висококачествената топлоизолация на Austrotherm, сградата постига оптимален енергиен баланс, което я превръща в отличен пример за екологично строителство. Забележителното е, че апартаментите, които са разположени на обща площ от над 6000 m2, имат потребление на отопляема енергия по-малко от 15 kWh/m2. По тази причина пасивната сграда е отличена от австрийската енергийна агенция със сертификат „klima:aktiv". Стандартът „пасивна сграда" е удостоверен от независимия изследователски институт „Институт пасивни сгради Др. Волфганг Файст (www.passiv.de).

Благодарение на отличната топлоизолация на Austrotherm и високоефективната система за вентилация в сградата се чувства приятен микроклимат. Оптималната „обвивка" възпрепятства ненужната загубата на топлина през прозорците и създава осезаем комфорт.

Подреден хаос
Проектът на сградата принадлежи на архитектите Клаус Дуда и Ерик Тестор, които са се спрели на доста нетрадиционно оформление - вътрешни градини разделят сградата на две част. Различната подредба на балконите, както и цветовото решение в зелено-бяло внасят допълнително оптическо разнообразие. И няма един прозорец, който да прилича на останалите! Една наистина уникална сграда с много потенциал. 


Продукти


Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Austrotherm EPS
Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Austrotherm XPS

Контакт


Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Свържете се с нас
Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Лица за контакт

Новини

Австрийският производител на топлоизолации откри трета производствена линия за... 
Аустротерм пуска в експлоатация нова производствена линия в Германия
Аустротерм Германия е инвестирала седем... 
Austrotherm e най-добрият доставчик на топлоизолации в Австрия
Austrotherm е избран от читателите на австрийското... 
Austrotherm откри завод за изолации в Германия
На 05.06.2014 г. в град Витенбергe, провинция... 
Austrotherm продължава експанзията си в Турция
В началото на април в град Тургутлу, на 50 км от...