Austrotherm продължава експанзията си в Турция

В началото на април в град Тургутлу, на 50 км от Измир, официално бе открит вторият завод за EPS на групата Austrotherm в Турция.

Нов завод на Austrotherm в ТурцияС новата си производствена база в близост до 4 милионния метрополис Измир, Austrotherm засилва позициите си в Турция и продължава да се доказва като водещ производител на топлоизолационни продукти в Централна и Източна Европа. Новият завод ще произвежда основно графитни топлоизолационни плочи от експандиран полистирен (EPS), които притежават значително по-добри изолационни качества и които набират все по-голяма популярност на турския пазар. Направената инвестиция възлиза на 4 милиона евро и ще осигури 40 нови работни места в региона.

Преди пет години Austrotherm беше първият европейски производител на топлоизолационни материали, който се осмели да направи крачка отвъд Босфора. С висококачествените изолационни продукти и доброто обслужване, които предлагаме, успяхме да навлезем на един пазар с утвърдени регионални производители. През тези години заводът в близост до Истанбул доказа, че можем да бъдем конкурентни и че Турция има още много потенциал. Заради отдалечеността си от Истанбул, турската част на Егейско море и особено районът на Измир, със своите близо 10 милиона жители, разкриват пред нас един напълно нов и атрактивен пазар.“, така управителят на Austrotherm, г-н Петър Шмид, обяснява причините за откриването на ново производство в Турция и за построяването на новия завод именно в района на Измир.

В последните години много региони на Турция изживяха своя строителен бум и въпреки че темпото постепенно се забавя и строителството вече не е така усилено, г-н Шмид вижда добро бъдеще в областта на санирането: „Многобройните ваканционни жилища построени през 90-те години в района на Егейско море вече се нуждаят от саниране. А изолацията, където изобщо съществува, е с изключително недостатъчна дебелина – едва 2-3 см. Докато една добре изпълнена изолация, с оптимална дебелина, може да спести значителни разходи, най-вече за охлаждане на помещенията през лятото. Това е, което хората трябва да осъзнаят и се радваме, че вече се мисли в тази насока.“

Austrotherm продължава експанзията си в ТурцияТемата за енергийната ефективност все повече се дискутира в Турция. Тя е залегнала и в политиката на турското правителство, което обмисля обвързване на данъка за покупка на земя с енергийния паспорт на сградите. Предвиждат се данъчни облекчения за собствениците, които са изолирали добре своите сгради и са постигнали добри енергийни показатели, което от своя страна се очаква да доведе до развитие на енергийно-ефективното строителство в Турция.

Продукти


Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Austrotherm EPS
Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Austrotherm XPS

Контакт


Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Свържете се с нас
Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Лица за контакт

Новини

Австрийският производител на топлоизолации откри трета производствена линия за... 
Аустротерм пуска в експлоатация нова производствена линия в Германия
Аустротерм Германия е инвестирала седем... 
Austrotherm e най-добрият доставчик на топлоизолации в Австрия
Austrotherm е избран от читателите на австрийското... 
Austrotherm откри завод за изолации в Германия
На 05.06.2014 г. в град Витенбергe, провинция... 
Austrotherm продължава експанзията си в Турция
В началото на април в град Тургутлу, на 50 км от...