Изолация между греди – „направи си сам”

Когато подпокривното пространство е обитаемо, е изключително важно наличието на добра топлоизолация, тъй като през покрива могат да бъдат изгубени до 25% от топлината. Изолационните материали на Austrotherm ограничават този процес и осигуряват приятен климат в помещението.

Изолация на покрива Austrotherm KLEMMFIX

Austrotherm KLEMMFIX е плоча за изолация между ребрата на дървената носеща конструкция. Материалът е толкова лек и лесен за разкрояване и монтаж, така че за полагането му е достатъчен само един човек. Austrotherm KLEMMFIX е идеалният „направи си сам” продукт. Подходящ е за топлоизолация както на ново строителство, така и при последващо усвояване на подпокривното пространство.

Топлоизолационна плоча „направи си сам”

Austrotherm KLEMMFIX е иновативен продукт, който, благодарение на направените прорези, придава на иначе стабилните по форма EPS плочи необходимата еластичност, за да се поместят точно в светлото пространство между носещите дървени ребра на покривната конструкция. Целият покрив може да бъде изолиран бързо, лесно, икономично. Без крепежни елементи и без допълнителна конструкция се постига оптимална топлоизолация само с няколко стъпки.

Предимства
Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffeбърза и лесно обработка
Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffeне дразни кожата
Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffeмалки разрези
Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffeводоотблъскващ ефект

По-добра и лесна топлоизолация

Новият графитен топлоизолационен материал на Austrotherm, има 15% по-добри топлоизолационни качества от обикновения EPS. С него, в повечето случаи, се спестява необходимостта от втори изолационен пласт (изолация под греди), а с това и време и пари. Фините прорези на плочите Austrotherm KLEMMFIX улесняват рязането им (например с малък ръчен трион). С изолационния материал се работи изключително приятно – той не предизвиква дразнене на кожата и не изисква употреба на предпазни средства като ръкавици, маски и др. Благодарение на малката дебелина на изолационните плочи може да бъде спестена до 3 m² жилищна площ, което от своя страна ще намали значително и строителните разходи.

Изолацията Austrotherm KLEMMFIX си заслужава!

В сравнение с алтернативния продукт - стъклена вата, Austrotherm Klemmfix е действително малко по-скъп, но и по-добър. При конвенционалното топлоизолационно строителство Вие спестявате до 20% от разходите.

Продукт:
Austrotherm EPS, XPS, DämmstoffeAustrotherm KLEMMFIX – Изолация между греди

Брошура:
Austrotherm EPS, XPS, DämmstoffeAustrotherm Палитра

Изрязване Поставяне Закрепване

Продукти


Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Austrotherm Klemmfix - Изолация между греди

Брошури


Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Продуктов каталог
Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Austrotherm Палитра
Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Austrotherm Иновации

Новини

На 05.06.2014 г. в град Витенбергe, провинция Бранденбург, се състоя официалното... 
Енергийната ефективност във фокуса на Austrotherm
8 милиона евро са инвестирани в... 
Austrotherm строи завод за изолации в Германия
В края на миналата година започна... 
Austrotherm засилва позицията си на Балканите
Австрийският концерн за изолационни материали...