Термично саниране

Аустротерм: Специалистът в термичното саниране

Термичното саниране на сгради е важна стъпка към редуциране на вредните CO2-емисии и икономисване на енергия за отопление. Благодарение на него могат да бъдат спестени до 85% от досегашните разходи за отопление. Термичното саниране обаче има положителен ефект не само върху климата – то се отразява благоприятно и на строителния сектор. Целенасочената топлоизолация е идеалният начин за ефективна реакция срещу покачващите се цени на енергията, срещу зависимостта от чужди доставчици на горива и срещу последиците от икономическата криза.

Аустротерм разполага с правилния материал за термично саниране. Специалистът в успешните изолационни решения разработи специална серия продукти за пълна топлинна изолация на сгради - Austrotherm EPS-PLUS. Сивите изолационни плочи Austrotherm EPS PLUS са с изключително нисък коефициент на топлопреминаване, намаляват шума, имат стабилна форма и са лесни за разкрояване и монтаж. Благодарение на отличната изолация, която се постига с тях, обитателите на сградата се чувстват добре по всяко време – през зимата стените се поддържат топли, а през лятото топлоизолацията действа като климатична инсталация.

До 85% икономия на разходите за отопление

Пример за термично саниране е един дом за стари хора във Вайц, Австрия. Термомостовете са целенасочено елиминирани и върху 1300 m2 фасада, върху подпокривната плоча и тавана на сутерена са поставени топлоизолационни плочи Austrotherm EPS PLUS. Резултатът е повече от добър – понижаване на разхода за отопление с 85% и достигане на стандарта за пасивна къща. Наред с това е постигнат един нов, много по-приятен климат в помещенията – разбира се, благодарение на отличното качество на продуктите на Аустротерм.

Реконструкция на стари фасади с профили

Дори сградите от едно време, които са строени с много профили по фасадите, могат да бъдат санирани чрез външна изолация. Аустротерм може по желание да изработи отново същите профили. Старите, често пъти увредени от времето профили се премахват и се поставят копията направени от Аустротерм.

Продукти:
Austrotherm EPS, XPS, DämmstoffeAustrotherm EPS F-PLUS Фасадна графитна топлоизолационна плоча
Austrotherm EPS, XPS, DämmstoffeAustrotherm EPS 100-PLUS
Austrotherm EPS, XPS, DämmstoffeAustrotherm EPS 150-PLUS
Austrotherm EPS, XPS, DämmstoffeAustrotherm Фасадни профили

Продукти


Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Austrotherm EPS
Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Austrotherm XPS

Контакт


Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Свържете се с нас
Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Лица за контакт

Новини

Австрийският специалист в областта на топлоизолациите пусна в експлоатация... 
Групата Аустротерм с рекордни продажби за 2017
Австрийският специалист в областта на... 
Аустротерм експандира в Румъния
Австрийският производител на топлоизолации... 
Аустротерм пуска в експлоатация нова производствена линия в Германия
Аустротерм Германия е инвестирала седем... 
Austrotherm e най-добрият доставчик на топлоизолации в Австрия
Austrotherm е избран от читателите на австрийското...