Защо да изолираме?

Защо да изолираме?Добрата топлоизолация от мазето до тавана напълно оправдава инвестираните средства. Ето 7 причини, за да изолирате Вашия дом:

1.Спестяване на разходите за енергия

През сградната обвивка на неизолирани или слабо изолирани сгради - покрив, фасада, основи, се губи над 70% от топлината през зимата. С топлоизолациите на Аустротерм можете от година на година да спестите огромна част от разходите за отопление. Чрез саниране на ниво нискоенергийна къща в дългосрочен план могат да бъдат спестени около 85% от разходите за отопление и значителна част от разходите за охлаждане. С тези средства можете да си позволите една допълнителна почивка през годината.

Austrotherm EPS, XPS, DämmstoffeПрочетете повече

2.Уют и комфорт във Вашия дом

За да се чувствате добре във Вашия дом са важни не само обзавеждането и цветовото оформление, но и стайната температура, температурата на заобикалящите Ви повърхности (температурата на излъчване), както и влажността на въздуха.

През студения сезон в една стара неизолирана къща могат да се получат огромни разлики между стайната температура (напр. 21° C) и температурата от вътрешната страна на външните стени. Стените излъчват студ в помещението и човек има чувството, че става течение – въпреки че прозорците са затворени.

Изолираната с Аустротерм къща подобрява значително климата в помещенията – и през лятото и през зимата. С една добре изпълнена изолация и специално проветрение се намалява опасността от появата на мухъл.

3.Защита на околната среда

Отопляването на жилището е причина за една трета от вредните CO2 емисии. Една добре изпълнена с продуктите на Аустротерм топлоизолация (термично саниране) намалява значително тези емисии. Така всеки може да даде своя принос в борбата с парниковия ефект и глобалното затопляне.

Austrotherm EPS, XPS, DämmstoffeПрочетете повече

4.Повишаване стойността на жилището

Собственият дом е една от най-важните цели в живота на повечето хора. Притежаването на имот, особено в периоди на икономическа несигурност, се смята за особена ценност. Чрез топлоизолирането стойността на едно жилище се повишава още повече. От гледна точка на постоянно растящите цени на енергията, енергийното обновяване чрез изолация на фасадата, покрива и основите е една от най-важните мерки за добавяне на стойност. Задължителния европейски енергиен паспорт на сградите използва цветова скала, подобна на тази при електроуредите, за представяне на енергийния клас на сградите.

Austrotherm EPS, XPS, DämmstoffeЕнергиен паспорт на сградите

5.Независимост от несигурни енергийни източници

Газовата криза между Русия и Украйна показа, че човек не може да разчита на несигурни източници за отопление. Топлоизолацията гарантира по-голяма независимост и избор на най-икономичен енергоносител за осигуряване на топлинен комфорт. С използването на топлоизолационни материали от Аустротерм се намалява енергийната зависимост и използването на възобновяеми енергийни източници започва да става рентабилно.

6.Получаване на финансиране

В много европейски държави (като например в Австрия, Германия и Швейцария) е предвидено минимално ниво на топлоизолиране. По-добрата изолация, напр. на ниво нискоенергийна или пасивна къща или термично саниране, се финансира от държавата. Такава е практиката в много страни от ЕС, като размера на държавната субсидия обикновено възлиза на повече от 50% от стойността на мерките за подобряване енергийната ефективност на жилищните сгради.

Къде сме ние? България значително изостава от останалите страни, но и тук гражданите могат да разчитат на известна помощ от държавата.

Austrotherm EPS, XPS, DämmstoffeПрочетете повече

7.И през лятото е приятно хладно

Добре изпълнената изолация поддържа топли помещенията през зимата. Тя също така спира проникването на много топлина от вън навътре през лятото и осигурява прохладни помещения без непремено използване на механично охлаждане.

Продукти


Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Austrotherm EPS
Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Austrotherm XPS

Контакт


Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Свържете се с нас
Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Лица за контакт

Новини

Австрийският специалист в областта на топлоизолациите пусна в експлоатация... 
Групата Аустротерм с рекордни продажби за 2017
Австрийският специалист в областта на... 
Аустротерм експандира в Румъния
Австрийският производител на топлоизолации... 
Аустротерм пуска в експлоатация нова производствена линия в Германия
Аустротерм Германия е инвестирала седем... 
Austrotherm e най-добрият доставчик на топлоизолации в Австрия
Austrotherm е избран от читателите на австрийското...