Аустротерм пуска в експлоатация нова производствена линия в Германия

Аустротерм Германия е инвестирала седем милиона евро в нова производствена линия за устойчиви на натиск и влага топлоизолационни материали от екструдиран полистирен (XPS). Това разширяване на мощностите ще позволи на компанията да развие своята компетентност в областта на изолациите за индустриални приложения.

"Продължаваме да се специализираме и да разкриваме нови пазари", обяснява икономическият директор Александър Зинър (Alexander Sinner). В същото време новата инвестиция трябва да доведе до по-висока производителност в съществуващото портфолио на компанията. "Нашите продукти се радват на значителен интерес в Германия. Търсенето е огромно и затова едва четири години след започване на производството тук във Витенберге (Wittenberge) беше необходимо да предприемем тази стъпка към разширяване на производствените ни мощности. Наистина можем да се гордеем с това.", казва техническият директор Ларс Петер (Lars Peter).
 
Новата производствена линия е преминала през пробна експлоатация в края на месец септември, а от средата на октомври работи вече с пълен капацитет. Тя е създала десет нови работни места в областта.
В групата на Аустротерм работят общо 950 души. Продажбите през финансовата 2016 година възлизат на 304 милиона евро. Аустротерм разполага с общо 19 производствени бази за топлоизолационни материали в 11 страни от Централна и Източна Европа.


Продукти


Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Austrotherm EPS
Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Austrotherm XPS

Контакт


Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Свържете се с нас
Austrotherm EPS, XPS, Dämmstoffe Лица за контакт

Новини

Австрийският специалист в областта на топлоизолациите пусна в експлоатация... 
Групата Аустротерм с рекордни продажби за 2017
Австрийският специалист в областта на... 
Аустротерм експандира в Румъния
Австрийският производител на топлоизолации... 
Аустротерм пуска в експлоатация нова производствена линия в Германия
Аустротерм Германия е инвестирала седем... 
Austrotherm e най-добрият доставчик на топлоизолации в Австрия
Austrotherm е избран от читателите на австрийското...