15 години Аустротерм Сърбия

На 21 април 2016 година, в луксозния хотел "Метропол Палас", Аустротерм Сърбия отпразнува своята петнайсет годишнина. На събитието присъстваха повече от 200 сръбски партньори, както и служители на фирмата и гости от чужбина (представители на останалите фирми в групата Аустротерм и партньори от съседни държави).

Официалната програма започна с изпълнение на известната сръбска танцова група „Una Saga Serbica“ под звуците на музика, вдъхновена от мелодията на "Радецки марш". Последваха речи на упревителя на Аустротерм Сърбия - Драгомир Илич (Dragomir Ilic) и на собственика и управител на Шмид-Индистри-Холдинг - Робърт Шмид (Robert Schmid). По време на празнична вечеря гостите можеха да се насладят на изпълнението на сръбската група "Aca Sofronijevic".

Час по-късно на сцената излезе един невероятен сръбски илюзионист - Игор Трифунов (Igor Trifunov). Той впечатли гостите с фантастичните си номера, като за някои от тях използваше самите продукти на фирмата - Austrotherm EPS и Austrotherm XPS. Последва ново участие на танцовата група „Una Saga Serbica“, които доказаха, че един атрактивен танц може да бъде изпълнен и под звуците на сръбска народна музика („Moravac“).

Голямата звезда на вечерта дойде съвсем естествено последна - известният сръбски поп-фолк изпълнител Саша Матич (Sasa Matic) излезе на сцената в 21:30 и през следващите 2 часа и половина направи една единствена пауза - за да бъде внесена тортата за "рожденника", която бе разрязана от господата Илич и Шмид.