Ново лице в управата на Austrotherm

От началото на септември 2011 групата на Austrotherm има нов управител. 44-годишният Гералд Принцхорн, до скоро изпълнителен директор на източногерманския производител на опаковки Dunapack Spremberg, ще ръководи за в бъдеще продажбите и международно развитие на компанията. Той ще управлява групата на Austrotherm заедно с Петър Шмид, който освен, че отговаря за производството, технологиите, персонала и стратегическото развитие, е и говорител на компанията.

Професионална кариера

През 1995 г., след приключване на следването си в Техническия Университет Грац, Гералд Принцхорн започва своята кариера като асистент на ръководител производство във Wopfinger Stein- und Kalkwerken - предприятие за преработка на камъни и варовик във Вопфинг, Австрия (фирмата е част от Schmid Industrie Holding, към който принадлежат и фирмите от групата на Austrotherm). След завършване на MBA в Фонтенбло, Франция през 1999 г., професионалният му път го отвежда в Бостънската Консултантска Група, където в продължение на пет години работи като консултант. Натрупал достатъчно теоретичен опит, той напуска консултантския бизнес и основава собствена фирма, развиваща дейност в сферата на технологиите за опазване на околната среда.
След като оставя основаната от него компания в ръцете на останалите съоснователи, Гералд Принцхорн най-накрая се насочва към хартиената индустрия, с която семейството му е свързано от няколко поколения. Така в началото на 2007 г. той поема управлението на една от фирмите на Prinzhorn Holding в Източна Германия - Dunapack Spremberg, а от 2009 г. и на полския завод в Уязд.

Гералд Принцхорн вижда огромен потенциал за топлоизолационнте продукти на Austrotherm както в Австрия, така и в международен план. "Изолацията, наред с алтернативните източници на енергия, е най-голямата предпоставка за устойчиво енергийно развитие", казва Принцхорн.

В личен план

Гералд Принцхорн е роден на 8 юни 1967 година. Той е един от двамата синове на известния австрийски индустриалец и политик Томас Принцхорн, който попада в класацията на най-богатите хора в Австрия. Женен, с три деца – Лукас, Леони и Тимо. Обича да прекарва време със семейството и приятелите си на чаша вино или разхождайки се сред природата.