Групата Аустротерм с рекордни продажби за 2017

Австрийският специалист в областта на топлоизолациите постави собствен рекорд с 351 млн. евро оборот (+15,5%) и за първи път осигурява заетост за повече от 1000 служители.

През изминалата 2017 година, Аустротерм, водещият производител на топлоизолационни материали в Централна и Източна Европа, успя да увеличи продажбите си с 47 млн. евро (+15,5%) до рекордните 351 млн. евро. Към 31.12.2017 г. групата Аустротерм наброява за първи път 1030 служители, от които 280 в Австрия.

„Доброто състояние на строителната индустрия в Централна и Източна Европа, както и постоянното прилагане на Директивата за енергийна ефективност, се отразиха благоприятно върху продажбите на изолационни материали през миналата година. Аустротерм успя да се възползва от този факт, като разшири капацитета на завода за XPS във Витенберге, Германия и пусна в експлоатация трето производство за EPS в Арад, Румъния", така Гералд Принцхорн, управител на групата Аустротерм, обясни възхитителния растеж на групата. "Освен основните ни продукти, Austrotherm EPS и Austrotherm XPS, истински хит през 2017 година се оказа новата изолационна плоча, Austrotherm Resolution, която притежава изключително добри топлоизолационни качества. Това е доказателство, че постоянната научноизследователска и развойна дейност за още по-голяма ефективност на изолацията се отплаща".

Оптимизъм за 2018

Австрийската строителна индустрия видимо се раздвижва. Гералд Принцхорн има оптимистични очаквания и за 2018 година. „За щастие излизаме от кризисния период. Жилищното строителство се разраства преди всичко в района на Виена и Грац. Въвеждането на данъчни облекчения за строителни дейности в областта на термичното саниране биха осигурили инерция на целия бранш за следващите няколко години, каза управителят на Аустротерм.

За Аустротерм

Аустротерм е семейна австрийска компания, производител на иновативни и висококачествени топлоизолационни продукти от експандиран (EPS) и екструдиран полистирен (XPS), фасадни профили и плоскости за вътрешно изграждане. Към момента групата Аустротерм притежава 21 производствени бази в 11 страни от Централна и Източна Европа. Освен централата и двете производства в Австрия, компанията притежава дъщерни фирми още в Германия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Сърбия, България, Румъния, Унгария, Словакия, Полша и Турция. Групата Аустротерм, както и групите Баумит и Мурексин, са част от Шмид-Индустри-Холдинг, един от най-големите строителни концерни в Европа, който през 2017 година, със своите 5 900 служители, постига оборот от 1,7 млрд. евро.