Реорганизация в управлението на Аустротерм

Гералд Принцхорн е определен за единствен управител, Петър Шмид поема функция в съвета на Аустротерм

Новата 2016 година започна с нова организация на управлението в групата Аустротерм, водещия производител на топлоизолация в Централна и Източна Европа. 48-годишният Гералд Принцхорн (Gerald Prinzhorn), който от септември 2011 година ръководи продажбите и международно развитие на компанията като съуправител, е определен за единствен управител, считано от 1 януари 2016 г.

45-годишният Петър Шмид, който от 1999 год. е управляващ акционер на Austrotherm GmbH, действаше през последните 23 години като говорител на компанията и до скоро отговаряше за производството, технологиите, персонала и стратегическото развитие. В края на 2015 година Петър Шмид се оттегли от оперативното управление и за в бъдеще ще изпълнява стратегически-консултативна роля в съвета на Аустротерм.

През 1995 г., след приключване на следването си в Техническия Университет Грац, Гералд Принцхорн започва своята кариера като асистент на ръководител производство във Wopfinger Stein- und Kalkwerken - предприятие за преработка на камъни и варовик във Вопфинг, Австрия. След завършване на MBA в Фонтенбло, Франция през 1999 г., професионалният му път го отвежда в Бостънската Консултантска Група, където в продължение на пет години работи като консултант. След основаването на собствена фирма, развиваща дейност в сферата на технологиите за опазване на околната среда, Гералд Принцхорн най-накрая се насочва към хартиената индустрия и поема управлението на Dunapack Spremberg. От 2007 година е управител на завода на компанията в Източна Германия, а от 2009 г. и на полския завод в Уязд.