Austrotherm инвестира 3,2 милиона евро в Пинкафелд

Austrotherm GmbH, един от водещите производители на изолационни материали от полистирол в Централна и Източна Европа, инвестира 3,2 милиона евро в производствената си база в Пинкафелд, Австрия. Г-н Петер Шмид, управител на Austrotherm GmbH, обяснява причината за тази стъпка: „Нашето решение, да инвестираме в разширяването на производството на подобрените сиви изолационни материали Austrotherm EPS PLUS в Пинкафелд, бе продиктувано от постоянно нарастващите изисквания на пазара към висококачествени изолационни материали, гарантиращи отлични резултати. По този начин не само осъществяваме напредък в иновациите, но и осигуряваме допълнително шест нови работни места в провинция Бургенланд.”

Провинция Бургенланд е източник на идеи и опит за групата на Аустротерм

От основаването си през 1953 година Аустротерм води последователна иновационна политика и следи за високото качество на произвежданите продукти. Продължавайки тази научно-изследователска и развойна дейност и свързаните с нея инвестиции, фирмата допринася за повишаване привлекателността на провинция Бургенланд и създаването на нови работни места. Аустротерм Австрия осигурява в зависимост от сезона около 200 работни места в Бургенланд. „Инвестиции като тази в Пинкафелд,” казва Петер Шмид, „имат и съществен принос към експанзията в нови пазари. Защото базите на Аустротерм в Бургенланд са източник на идеи и опит за всички дъщерни фирми на Аустротерм в Централна и Източна Европа.”

Така например, сивите фасадни изолационни плочи Austrotherm EPS F-PLUS показват с около 23% по-добри изолационни резултати отколкото традиционните плочи от стиропор. Специално разработеното в Австрия ново розово защитно покритие гарантира лесна и сигурна работа с материала.

Аустротерм, специалистът в иновативните топлоизолации, произвежда изолационни плочи от екструдиран (XPS) и експандиран (EPS) полистирол, осигуряващи защита при високи и ниски температури, при силен шум, както и плоскости за изграждане на мокри помещения. В Пинкафелд, освен изолационни материали от EPS, се произвеждат също фасадни профили, както и специални плочи и декоративни елементи от EPS. Наред с двата си завода в Пинкафелд и Пурбах в Австрия, Аустротерм разполага с общо 17 производствени бази за изолационни материали от EPS и XPS в 11 европейски страни. Групата на Аустротерм принаглежи заедно с Баумит и Мурексин към Шмид-Индустри-Холдинг.