Аустротерм България взе участие в 11-тото издание на Българска Строителна Седмица

От 8 до 12 март 2011 г. в Интер Експо Център София за 11-ти пореден път се проведе международната специализирана изложба Българска Строителна Седмица. Тази година тя привлече 316 изложители и подизложители от България и 30 други държави, сред които Германия, Италия, Турция, Австрия, Полша и др. През петте дни изложението бе притегателен център за над 8000 посетители от строителния бранш и широката аудитория.

За поредна година Аустротерм България взе участие в изложението, представяйки пълната си продуктова гама. Посетителите можеха да разгледат от близо белите и графитни плочи от експандиран полистирен Аustrotherm EPS, екструдираните плочи Austrotherm XPS, както и фасадните профили на Аустротерм. Нашите специалисти консултираха посетителите за техните специфични нужди и предоставяха изчерпателна информация за характеристиките и приложенията на различните материали.

Голям интерес сред посетители и изложители предизвика самият щанд на Аустротерм, който всъщност бе акцентът в изложението тази година. За първи път фирмата представи своя нов проект - нискоенергийна къща, изградена от сглобяеми панели. Панелите, изработени в завода на Аустротерм в Казичене, представляват облечена със стиропор метална конструкция, проектирана да издържа на всякакви неблагоприятни атмосферни условия и природни бедствия. За постигане характеристиките нанискоенергийните сгради, е използвана изолация със значителна дебелина: стенните панели са изработени с 25 см стиропор, покривните - с 30 см, а подът е изпълнен с 15 см стиропор. От вътрешната страна стените са облицовани с пожароустойчив гипсокартон.

На пръв поглед една такава "стиропорена къща" поражда редица съмнения относно устойчивостта на конструкцията и сигурността на нейните обитатели. Тези съмнения бяха успешно разсеяни по време на изложението. Всички, посетили нискоенергийната къща на Аустротерм се убедиха в нейната стабилност и трудно можеха да повярват, че е издигната в изложбената зала за по-малкоот 5 дни.

Базовият модел на сглобяемата къща, представенна Българска Строителна Седмица е с площ от 27 кв. м., подходящ за ваканционно жилище. Освен него Аустротерм България планира разработването и на други по-големи проекти - едноетажни и двуетажни постройки с площ до 80-100 кв. м.