AUSTROTHERM придоби производител на XPS в Румъния

Компанията придоби 100% от румънския производител на XPS изолации с марката "Zentyss"

Austrotherm Group, водещ производител в Централна и Източна Европа на щадящи климата топлоизолации, придоби 100% от румънския производител на XPS изолации с марката "Zentyss" след успешно приключване на сделката.

Производствените мощности в румънския град Арад и целият екип ще бъдат интегрирани в семейството на Austrotherm. Това придобиване увеличава сигурността на доставките и продуктовата гама за клиентите на Austrotherm в Румъния и съседните страни. Централното местоположение на Арад дава възможност за оптимизиране на транспортните маршрути до клиентите, което значително ще намали емисиите на CO2. Austrotherm планира да инвестира допълнителни средства в завода през следващите години. В рамките на придобиването страните се споразумяха да не разкриват цената на сделката.

„Производителят на XPS с марката „Zentyss“ и Austrotherm Румъния се допълват отлично. Водещата ни позиция в областта на XPS в Румъния вече е добре осигурена. Особено ми е приятно да приветствам в нашата компания всичките 106 нови колеги. Първата ни задача ще бъде да спечелим доверието на всеки служител. След това искаме да работим заедно, за да използваме синергиите и да подобрим услугата. В бъдеще нашите клиенти ще бъдат снабдявани по-бързо и по-гъвкаво“, заяви Клаус Хаберфелнер, управляващ директор на Austrotherm GmbH, коментирайки успешното придобиване на компанията.

Austrotherm вече е много добре позиционирана в Румъния с производствени мощности за EPS и XPS в столицата Букурещ, както и в Хория в Североизточна Румъния, и има общо над 250 служители в страната.

Отдясно наляво: Клаус Хаберфелнер (изпълнителен директор на Austrotherm Group), Роксана Гиока (изпълнителен директор на Austrotherm Romania), Лауренциу Истрате (изпълнителен директор Austrotherm Romania) и Хаймо Паша (технически директор на Austrotherm Group).

За Zentyss

Към момента производителят на XPS с марка „Zentyss“ е един от тримата най-големи производители на XPS изолационни материали в Румъния и в момента има 106 служители.

За Austrotherm

Клаус Хаберфелнер, изпълнителен директор на Austrotherm Group.

Austrotherm Group е семейна австрийска компания и в момента има 25 завода за производство  на изолационни материали в 12 държави. Централата на компанията е във Вопфинг, Австрия, както и заводи в Пинкафелд и Пурбах. Лидерът в областта на изолациите е отлично позициониран от дъщерни дружества още в Румъния, Босна и Херцеговина, България, Германия, Хърватия, Полша, Сърбия, Словакия, Чехия, Унгария и Турция. През финансовата 2021 г. Austrotherm Group достигна оборот от 517 млн. евро. Към 31.12.2021 г. има общо 1200 души служители във всичките си звена. Austrotherm Group е член на Schmid Industrieholding, който към 31 декември 2021 г. има 6600 служители и оборот от 2,2 милиарда евро.