Същият изолационен ефект – много повече предимства

Изчисляване на ползите от Austrotherm EPS F-PLUS

Фасадните топлоизолационни плочи Austrotherm EPS F-PLUS имат с около 23 % по-добро топлоизолационно действие от традиционния бял стиропор. Освен това те намаляват и редица други разходи, свързани със санирането.

Предимства

Същият резултат – същата цена

По отношение на топлоизолационното си действие 18 cm Austrotherm EPS F се равнява на 14 cm Austrotherm EPS F-PLUS. С други думи спестявате 4 cm от дебелината на изолацията, без да правите компромис с крайния резултат.

По-тесни первази

Използвайки 14-сантиметровите фасадни топлоизолационни плочи от графитен EPS, Вие спестявате не само енергийни разходи. По-тънките изолационни плочи означават и по-тесни прозоречни первази (алуминиеви, каменни или др.). Това намалява допълнително до 10% от разходите.

По-къси дюбели

Дори по отношение на дюбелирането можете да постигнете значителни икономии. За по-тънките топлоизолационни плочи са необходими естествено и по-къси дюбели.

Не е необходимо саниране на покрива

Ако стрехата на покрива Ви е например 20 cm, с използването на графитни топлоизолационни плочи с дебелина 14 cm могат да бъдат запазени всички покривни елементи. При дебелите 18 cm бели топлоизолационни плочи EPS F отстоянието би било прекалено малко и ще се наложи да се направи реконструкция на покрива.

Повече жилищно пространство – повече полезна площ

Всеки квадратен сантиметър е ценен. При двуетажна еднофамилна къща например, използването на 14 cm Austrotherm EPS F-PLUS увеличава използваемата жилищна площ с 4 m2. А резултатът от топлоизолацията е същият, който се постига с 18 cm Austrotherm EPS F.

Повече светлина: поканете слънцето в дома си

С Austrotherm EPS F-PLUS в помещенията прониква повече светлина. При санирането на фасади с графитна топлоизолация обръщането в областта на прозореца е с по-малка широчина. Така ъгълът на проникване на светлината е по-голям, а Вие получавате много повече естествена светлина.

Продукти

Austrotherm EPS F-PLUS