Austrotherm поема управлението на чешкия производител на стиропор (EPS) DCD IDEAL в края на 2021

DCD IDEAL е един от водещите производители на изолационни материали в Чехия. Заводът за EPS в Славентин стартира още през 1974 година е един от пионерите в областта на изолационните материали.

 

„Със закупуването на DCD ние затваряме последното бяло петно на нашите основни пазари в Централна и Източна Европа и по този начин укрепваме пазарната позиция на Austrotherm. DCD и Austrotherm са успешни семейни предприятия, които хармонират много добре по отношение на корпоративните си култури. Придобиването на DCD подкрепя стратегията за по-нататъшно инвестиране в нашите основни продукти EPS и XPS.“, коментира Клаус Хаберфелнер, управляващ директор на Austrotherm GmbH, относно успешното завършване на придобиването на фирмата.

 

Австрийската семейна група Austrotherm в момента разполага с общо 25 производствени обекта за изолационни материали в 12 държави. В допълнение към централата във Wopfing и заводите в Pinkafeld и Purbach, както и в Чехия, пионерът в областта на изолационните материали е представен с предприятия в Босна и Херцеговина, България, Германия, Хърватия, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Чехия, Унгария и Турция. Групата Austrotherm е компания на Schmid Industrieholding.