Аустротерм разширява производството си в Германия

Austrotherm GmbH, водещият производител на качествени топлоизолационни материали в Централна и Източна Европа, разширява производствения си капацитет в Германия: През 2017 година, в завода във Витенберге (Wittenberge), провинция Бранденбург, ще бъдат инвестирани 7 млн. евро в нова производствена линия за топлоизолационни плочи от екструдиран полистирен (XPS). Благодарение на тази инвестиция, броят на служителите ще се увеличи от 51 на 61. Пускането в експлоатация на новата линия е планирано за третото тримесечие на 2017 г.

В резултат на Наредбата за икономия на енергия и интегрираната Енергийна и климатична програма, търсенето на топлоизолационни материали от екструдиран полистирен в Германия е нарастнало драстично. В областта на термичното обновяване също има все още голям потенциал. "Със завода във Витенберге, който пуснахме в експлоатация в края на 2013 г., успяхме още от самото начало да се възползваме от това търсене. Постоянно нарастващият износ за Полша, Скандинавия и Бенелюкс ни улесни в решението ни, да разширим производствените си мощности по-рано от очакваното", каза Гералд Принцхорн (Gerald Prinzhorn), управител на групата Аустротерм. "Освен това, инвестицията ще ни позволи да навлезем в нови отрасли и да произвеждаме нови продукти. По този начин ще можем да определяме по-добре продуктовата си гама в бъдеще, което ще окаже положително влияние и върху производителността".

Завод за XPS в Германия от 2013
През 2013 година във Витенберге - по пътя между Берлин и Хамбург, на обща площ от 114 000 m2, Аустротерм изгради модерен завод за топлоизолации. Времето за построяването му беше рекордно катко - само десет месеца между първата копка и първата произведена XPS плоча.

Аустротерм - австрийският пионер в топлоизолациите
Аустротерм е семейна австрийска компания, производител на иновативни и висококачествени топлоизолационни продукти от експандиран (EPS) и екструдиран полистирен (XPS), фасадни профили и плоскости за вътрешно изграждане. От основаването си през 1953 година фирмата води последователна иновационна политика и залага винаги на високото качество на своите продукти.

През 2016 година, със своите 950 служители, групата Аустротерм постига годишен оборот от 300 млн. евро. и разполага с 19 производствени бази за експандиран (EPS) и екструдиран полистирен (XPS) в 11 страни от Централна и Източна Европа. Освен централата в Австрия и седалището във Витенберге в Германия, компанията притежава дъщерни фирми още в България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Румъния, Унгария, Словакия, Полша и Турция. Аустротерм е част от Шмид-Индустри-Холдинг, един от най-големите строителни концерни в Европа, който включва фирми като Баумит, Вопфингер и Мурексин.