Аустротерм подсилва своя управленски екип

Клаус Хаберфелнер е новият управител на Аустротерм Австрия

Групата Аустротерм, водещият производител на топлоизолационни материали в Централна и Източна Европа, подсилва своя управленски екип: от 1 август 49-годишният Клаус Хаберфелнер (Klaus Haberfellner), до скоро изпълнителен директор в Монди Ешенбах (Mondi Eschenbach), Германия, е назначен за управител на Аустротерм Австрия.

След завършване на икономическото си образование в университета „Карл-Франц“ в Грац, Клаус Хаберфелнер започва своята кариера като финансов анализатор в Дженерал Моторс Австрия. През 2000-та година преминава в „Монди-Груп“, световния гигант в производството на хартия и опаковки, където в продължение на 17 години заема редица отговорни позиции, сред които в областта на продажбите, логистиката, производството и финансите. От 2016 година роденият в Австрия Хаберфелнер е изпълнителен директор на Монди Ешенбах (Mondi Eschenbach).

Като управител на Аустротерм в Австрия, Клаус Хаберфелнер ще отговаря за заводите в Пинкафелд и Пурбах, за продажбите и архитектурните консултации, както и за персонала. „След повече от десет години, прекарани в чужбина, съм щастлив, че най-после ще мога да приложа опита си в родината и да допринеса за все по-успешното международно развитие на един австрийски семеен бизнес.“, казва Клаус Хаберфелнер.

Гералд Принцхорн (Gerald Prinzhorn), който от 2016 година пое едноличното управление на групата Аустротерм, ще продължи да отговаря за всички подразделения и дъщерни фирми на Аустротерм, както и за счетоводството, маркетинга, информационните технологии, изследователската и развойна дейност и международното развитие на компанията.