За нас

Топлоизолационни материали от Аустротерм: Перфектна защита от студа

Аустротерм е австрийска компания, производител на висококачествени топло- и шумоизолационни продукти от експандиран и екструдиран полистирен, фасадни профили и плоскости за вътрешно изграждане. Фирмата е добре позната в цяла Централна и Източна Европа и е предпочитан партньор заради своя висок професионализъм, отлично качество и последователна иновационна политика.

Компанията е създадена през 1953 г. от Освалд Новотни, който става първият производител на стиропор в Австрия. През годините фирмата постепенно разширява своята дейност, навлиза на нови пазари и успява бързо да заеме водеща позиция в областта на изолационните материали в Централна и Източна Европа. Днес групата на Аустротерм включва фирми в 11 държави с общо 22 производствени бази и е част от Шмид-Индустри-Холдинг, един от най-големите строителни концерни в Европа.

Аустротерм е една от първите компании в Австрия, която разпознава потенциала на източно-европейските пазари и започва експанзия към страните от Източна Европа. През 2004 г., след редица успешни начинания в други държави, идва ред и на България да се присъедини към голямото семейство на Аустротерм. Основана е дъщерната фирма Аустротерм България ЕООД, а година по-късно, а през май 2005 г. официално заработва и първият завод за EPS в околностите на София. Признанието за високото качество на плочите от експандиран полистирен не закъснява и още същата година Аустротерм България ЕООД получава Златен медал на 61-вия Международен технически панаир в Пловдив. През годините на усилено строителство, фирмата успява да се наложи като лидер на пазара, успешно задоволявайки нуждите на своите клиенти.

В рамките на само няколко години заводът в София достига границите на своя капацитет. Строителният бум по българското черноморие налага необходимостта от втори завод, който да може да задоволи постоянно нарастващото търсене и да позволи по-гъвкава реакция на желанията на клиентите. Така през юли 2008 г. се стига до откриването на втори завод за EPS в Айтос, който да обслужва източната част на страната.

Енергоспестяваща топлоизолация от основите до покрива

Аустротерм предлага оптимални решения за изолация във всяка област: за фундамента и мазето, за периметъра и областта на цокъла, за стените, плоските и скатни покриви, за вътрешността на сградата, както и за изолация от ударен шум.

Продукти

Продуктовата гама на Аустротерм включва енергоспестяващи решения с разнообразни области на приложение:

  • Austrotherm EPS – Топлоизолационни плочи от експандиран полистирен, познат повече като стиропор, които намират широко приложение за изолация на покриви, стени, тавани и основи на офиси, жилищни сгради и други обекти.

  • Austrotherm EPS-PLUS - Продуктите от серията Austrotherm EPS PLUS имат с около 23% по-добро топлоизолационно действие в сравнение с традиционния бял стиропор, което позволява да се отговори на все по-високите изисквания за енергийна ефективност на сградите. Благодарение на съдържащия се в тях графит, те спомагат за постигане на отлична топлоизолация, дори и при ограничени пространства. Това прави графитната топлоизолация предпочитан материал не само в новото строителство, но и при саниране.

  • Austrotherm XPS - Топлоизолационните плочи от екструдиран полистирен са особено подходящи за места, където екстремните натоварвания на натиск и влага поставят високи изисквания към топлоизолационния материал. Например: топлоизолация по периметъра и на цокъла на сградите, изолация на плосък покрив, изолация под фундаментна плоча, в мокри помещения и т.н.

  • Austrotherm Фасадни профили - За красивия външен вид на фасадите Аустротерм разполага с многобройни варианти на профили, които придават неповторима нотка на индивидуалност на всяка сграда. Наред със стандартната производствена програма, по поръчка, могат да се изработят модерни профили, корнизи, фризове и други елементи по индивидуален проект.

  • Austrotherm Resolution – нов вид топлоизолация от резолова твърда пяна. Със своята отлична топлопроводимост от 0,022 W/(mK) този продукт е най-доброто решение за затваряне на тесни пространства и гарантира най-голямо спестяване на място.

 

Логистика

Ние в Аустротерм знаем, че времето на всички е ценно, особено на строителния обект. Само когато материалите пристигат навреме, работата може да върви бързо и безпроблемно. Затова нашите служители работят усилено, за да получи всеки един клиент необходимите му изолационни материали, както и да се спазват желаните срокове на доставка.

Аустротерм извършва доставки със собствени и наети камиони. Камионите, с които разполагаме, са с капацитет 70-80 m3 и обслужват предимно по-близки разстояния. Във всички останали случаи се наемат външни фирми, които да доставят поръчаните стоки.

За да се гарантира безпроблемна и навременна доставка, е необходимо при подаване на заявка да се посочва точен адрес за доставка, както и телефон на лицето за контакт, което трябва да приеме стоката. В случай, че достъпът до обекта налага специални изисквания към камионите (по-къси, по-ниски, със или без ремарке), то те трябва да бъдат предварително съобщени, за да се спазят вече уговорените срокове за доставка.

Разбира се, можете да вземете стоката си и сами, директно от заводите ни. Работното време за получаване на стока е от понеделник до петък, от 8:00 ч. до 16:00 ч.

Мисия

Като признат производител на топлоизолационни плочи от EPS и XPS, фасадни профили и плочи за вътрешно изграждане, ние в Аустротерм държим преди всичко на високото качество и водим последователна иновационна политика. Нашата мисия е намирането на правилните решения за топлоизолация за нашите клиенти – от търговеца през строителя до крайния клиент. Благодарение на доброто качество и отлично обслужване, нашите партньори остават доволни от нас. Факт, който не на последно място се дължи на отличната работа на нашите служители.

Изграждане на доверие
В основата на нашия успех стоят дългогодишните ни партньорства с нашите клиенти, служители и доставчици. На тях дължим устойчивата стабилност на нашата компания, затова се стремим да сме лоялни и коректни както към нашите бизнес партньори, така и към нашите служители.

Уважение към личността
Ние отделяме време и сме готови да изслушаме желанията и проблемите на всеки един от нашите партньори. При това се отнасяме към тях с нужното уважение и респект, като вземаме под внимание техните потребности и личностни особености.

Стимулиране на растеж
В нашата дейност се стремим да насърчаваме и осигуряваме непрекъснат растеж: качествен по отношение на продуктовото многообразие, имиджа и организацията, експертните опит и знания; количествен по отношение на продажбите и пазара.

Създаване на качество
Нашата марка е по-силна от тези на конкуренцията. Ние изискваме нашите служители, продукти, производство и обслужване да са сред най-добрите в бранша.

Насърчаване на иновациите
Интензивната изследователска дейност ни дава възможност да подобряваме съществуващите ни продукти и непрекъснато да разработваме нови изолационни решения, с които да имаме успешно присъствие на пазара. Ние се стремим към модерни и ефективни производствени процеси.

Повишаване на квалификацията
Ние се стремим постоянно да повишаваме на квалификацията и мотивацията на нашите служители.

Опазване на околната среда и здравето
Енергоспестяващите ни изолационни материали допринасят активно за опазването на околната среда, като намаляват вредните емисии в атмосферата (CO2 и други). Продуктите ни са устойчиви и с дълга продължителност на живота. Ние използваме ефективно материалните и енергийни ресурси, ограничаваме отделянето на отпадъци и вредни вещества. Постоянно оптимизираме нашите вътрешни стандарти за безопасност и здраве.

Философия за качество

Качеството на нашите продукти и услуги е предпоставка за удовлетвореността на нашите клиенти. То е най-важният фактор за успех на фирмата и определя нейния имидж.

Нашите клиенти са нашият най-важен ориентир. Техните изисквания, наред със законите, стандартите и вътрешнофирмената политика, налагат определени изисквания за качество на продукта, за ефективност и природосъобразност, чието изпълнение е основна задача и философия, както на ръководството, така и на всеки служител на фирмата. Това е възможно и икономически постижимо едва тогава, когато на всички нива се работи осъзнато и целенасочено за разработването, прилагането и периодичното оптимизиране на съответните мерки.

Въз основа на тази философия нашата компания си поставя следните управленски цели:

  • Осигуряване и подобряване удовлетвореността на клиентите
  • Поддържане и разширяване на пазарните позиции на фирмата
  • Непрекъснати продуктови иновации
  • Намаляване на вредните емисии, на отпадъците и вредните вещества


Изпълнението на тези цели гарантира успешното развитие на нашата фирма.