Аустротерм разширява завода си в Сърбия

Австрийският специалист за топлоизолации увеличава производството на XPS в Ниш

Австрийската компания Аустротерм започна експлоатация на нова линия за производство на екструдиран полистирол (XPS) в своя завод в Ниш. Новата инвестиция е на стойност 3,5 млн. евро и е създала 15 нови работни места.

„Ние сме особено горди, че успяхме да завършим разширяването на нашите производствени мощности в Сърбия, както беше планирано, въпреки всички трудности в резултат на пандемията от коронавирус. Розовите плочи от XPS с марка Аустротерм допринасят съществено за намаляне на отделянето на въглероден диоксид в строителните площи и редуциране на разходите за енергия. Дълготрайността на екструдирания полистирен спомага за защита на околната среда за поколения напред както в Сърбия, така и в съседните балкански държави“, сподели Клаус Хаберфелнер, управител на Аустротерм Австрия.

Аустротерм придобива завода за EPS и XPS в Ниш през 2005 г. Произвежданата в него продукция се изнася за Албания, Косово, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония и България. В момента в Аустротерм Сърбия работят 140 служители.